Sega Game Gear

1990 lanserade Sega sin bärbara spelkonsol Game Gear, som året efter kom till USA och Europa. Det är en 8-bitarskonsol med en 3,2-tums bakgrundsbelyst färgskärm. Skärmen har en upplösning på 160 x 144 pixlar och kan visa upp till 32 färger samtidigt, utifrån en palett på 4096 färger.

Hårdvarumässigt påminner Game Gear mycket om Segas stationära spelkonsol Master System och kan rentav spela spel från den med hjälp av en särskild adapter. Den konkurrerade med bland annat Nintendos Game Boy och Ataris Lynx. Game Gear drivs med en 8-bitars Z80-processor på 3,5 MHz och har 8 kB RAM samt 16 kB videominne.

Se på tv på Game Gear

Ett lite udda tillbehör som gick att köpa till Game Gear var en tv-tuner med tillhörande antenn som man monterade ovan spelkonsolen. Man kunde då använda skärmen på sin Game Gear för att se på tv.

Ett annat tillbehör är Super Wide Gear som är ett förstoringsglas man monterar ovanpå skärmen, för att skapa illusionen av en större skärm. Det släpptes även en Gear to Gear-kabel som gjorde det möjligt att koppla ihop två enheter och spela mot varandra i de spel som hade stöd för multiplayer.